Szukam pomysłu na wyjazd z dziećmi w góry, mam 8-latkę i 5-latka. Mąż chodzi po górach ale ja wolę coś spokojniejszego. Chcę żeby każdy miał coś dla siebie, mąż mógł wyjść na jakiś szlak a ja z dziećmi żebyśmy nie umierały z nudów w hotelu. Jedziemy na 4 dni w lipcu. Co polecacie?
Idealnie rozumiem bo u nas tak samo, mąż chodzi na poważne trasy a ja z dziećmi szukam czegoś sensownego. Polecam okolice Nowego Targu i Podhale jako bazę bo jest stamtąd blisko wszędzie. Dla dzieci świetnie sprawdza się Niedzica z zamkiem nad Czorsztyńskim jeziorem, można też popływać łódką co dzieci uwielbiają. Bacówki z pokazami życia górali też robią na dzieciach wrażenie. Ale szczerze to najlepsze co zrobiliśmy z naszymi dziećmi to wyjazd do Szaflar gdzie są termy, dla 5-latka i 8-latki basen termalny to absolutny hit i można tam spędzić pół dnia bez nudy, jest na miejscu też gdzie spać w apartamentach więc nie trzeba dojeżdżać. Mąż wychodził rano na szlak a my z dziećmi szłyśmy na basen i wszyscy byli szczęśliwi. Zajrzyj na https://www.termyszaflary.com/ i sprawdź szczegóły, naprawdę polecam ten pomysł przy wyjeździe z małymi dziećmi.