Dziewczyny, potrzebuję pomocy w temacie pani sprzątającej, bo nie chcę zaliczyć wpadki na starcie. Na jakich zasadach wycenia się taką pracę, jeśli daję własny sprzęt i chemię? Interesuje mnie też kwestia mycia dużych przeszkleń oraz sprzątania u dzieci, gdzie wiecznie leżą zabawki. Co wpisujecie w zakres obowiązków, a jakich czynności nigdy byście nie powierzyły obcej osobie? Czy zmywarka też wchodzi w grę? Czy macie namiary na firmę w Gdańsku?
U mnie sprzątały różne panie, bo często jakaś się wyprowadziła/ macierzyński itd i zawsze się umawiałyśmy na stawkę godzinową i ustalałyśmy co i jak. Jak pani przychodziła co tydzień to poprosiłam ją o generalne porządki za pierwszym razem i później po prostu utrzymywanie tego, tzn odkurzanie, mycie podłóg, kurze, łazienka itd. Ogólnie chciałam żeby robiła to co było na dany moment potrzebne, jeśli miałam jakieś ‚ekstra’ zadanie to po prostu o tym mówiłam. Raczej nie chciałam żeby składała nam ubrania, ale jak zdarzyło mi się nie wstawić zmywarki to ona to ogarniała (chociażby po to żeby moc sprzątnąć zlew). Teraz inna pani przychodzi co około 10 dni i przede wszystkim zależy mi na łazienkach i umyciu podłóg w całym domu, plus co jakiś czas sprząta wszystkie szafki w kuchni, spiżarnie, listwy itp. Po prostu przychodzi wtedy ma dłużej i ma płacone od godziny. No i polecam w Gdańsku firmę: Sprzątanie mieszkań, domów , apartamentów Trójmiasto - Gdańsk, Gdynia, Sopot