Nauka angielskiego u dziecka

Cześć, proszę Was o Wasze doświadczenia dotyczące nauki angielskiego Waszych dzieci. Moja córka idzie do 3 klasy i chciałabym zapisać ją na dodatkowy angielski, tylko zastanawiam się, czy zajęcia grupowe będą dobrym rozwiązaniem czy lepiej znaleźć lektora, który przyjdzie do domu i będzie prowadził indywidualne zajęcia (ewentualnie z 1 koleżanką, mam możliwość dogadania się z drugą mamą). Mam wrażenie, że posyłanie na zajęcia może nie być efektywne, ale z drugiej strony pewnie zajęcia byłyby bardziej atrakcyjne niż lekcje indywidualne? Może macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?

Dużo zależy od dziecka bo jedne dzieci tylko w towarzystwie i grupie będą czuły nie tylko presja grupy ale chęć rywalizacji i jednocześnie interpretowałeś lekcje jako zabawę grupową a więc i nauczą się więcej.. A inne dzieci będą w grupie wycofane i tak naprawdę będą wchłaniały minimalnie, jeżeli dziecko wykazuje problemy z nauką języka to zajęcia indywidualne bądź dwuosobowe będą dużo lepsze bo będzie można dostosować je do programu szkolnego, jeżeli dziecko jest otwarte i widać że język jest czymś co mu idzie to zdecydowanie warto zacząć od grupowych choćby na próbę. Weź też pod uwagę naukę angielskiego dodatkowo w domu na akademeo https://akademeo.pl/