Drogie mamy, potrzebuję porady co do nauki angielskiego. Córka kl. 2, uczęszczała przez 2 lata na lekcje grupowe w dwóch różnych szkołach językowych. Niestety efekty bardzo marne. Córka z natury jest rozkojarzona, słabo się skupia. Chciałabym dla niej indywidualnej nauki. Możecie polecić co sprawdza się u Was i przynosi widoczne efekty? Jakieś aplikacje do nauki, zajęcia online?
Wlingua aplikacja do nauki jezyka ze sklepu play. Syn sie czasem w niej bawi, potrafi stworzyc proste zdania po angielsku.
Ja Ci powiem z doswiadczenia , jako osoba dorosla z problemamy z koncentracja. Duzo efektywniejsza nauka wszystkiego, jest w sesjach po 5-7minut, niz ciagiem 45min. A przede wszystkim przez powtorzenie niewielkiej ilosci materialy,kilka razy w ciagu dnia w kilkuminutowych sesjach, daje o niebo lepsze efekty, bo utrwala. Taka wlasnie jest ta aplikacja, mnostwo powtorzen,mnostwo utrwalania w niewielkich dawkach. Dla mnie odkrycie ze wow. Corka uczy sie z niej njemieckiego,a ja wloskiego. I siedzimy sobie przy stole w kuchnii i dla zabawy ktos rzuca wyraz,a syn tlumaczy na angielski,ja na wloski,corka na niemiecki. Dzieki czemu kazdy z nas potrafi zlozyc proste zdanie w kazdym z trzech jezykow.
Weź też pod uwagę oczywiśćie zapisanie dziecka do szkoły językowej, mogę tutaj dac namiar na dobrą skzołe w Warszawie http://languaged.pl/