Ciąża młodsza o 2 tygodnie

Hej dziewczyny, chciałam się poradzić, bo od wczoraj bardzo się martwię…

Byłam na wizycie u ginekologa według OM (ostatniej miesiączki) powinnam być w 8+0 tygodniu ciąży, ale na USG ciąża wygląda raczej na 6. tydzień. Zarodek ma tylko 1,8 mm. Lekarz nie powiedział wprost, że coś jest nie tak, ale ta różnica mnie bardzo niepokoi i od wczoraj chodzę z gulą w gardle :disappointed_face:

Jest jedna rzecz, która nie daje mi spokoju bardzo możliwe, że zaszłam w ciążę w ostatni dzień płodny, według kalendarzyka. I wtedy rzeczywiście ten 6. tydzień by się zgadzał… Ale czy to możliwe, żeby owulacja przesunęła się aż tak, że różnica wynosi prawie 2 tygodnie? Czy któraś z Was miała taką sytuację?

Boję się, że coś jest nie tak że to może być puste jajo płodowe albo ciąża się zatrzymała, ale z drugiej strony wiem, że to może być po prostu za wcześnie, żeby coś więcej było widać. :disappointed_face: Nie było jeszcze widać bicia serca, ale lekarz powiedział, że za kilka dni powinno się pojawić i kazał przyjść za tydzień na kontrolę.

Nie wiem, czy się jeszcze łudzić, czy już powoli szykować się psychicznie na najgorsze. Wiem, że nikt nie da mi pewnej odpowiedzi, ale może któraś z Was miała podobnie i wszystko dobrze się skończyło?

Będę wdzięczna za każde słowo i doświadczenie, bo naprawdę jestem rozbita… :broken_heart: