Witam, jestem po drugim porodzie sn. Obydwa porody trudne, każde dziecko prawie 4 kg. Minęło już 7 tygodni a tam jest wszystko szerokie.. dodatkowo lekarz stwierdził obnizenie przedniej ściany pochwy. Ja widzę to w lusterku.. czy ktoś tak miał? czy da się to jakoś naprawić? Czy wygląd się poprawi? Wizyta u fizjoterapeuta za tydzień dopiero.. jestem załamana całą sytuacją…
Chodziłam do Fizjo urologicznego przez 7 msc. Na początku przez 8 tyg co tydzień. Pierwsza wizyta plus sonda 200 zł. Potem wykupiłam pakiet 10 wizyt za 1000 zł. Później znów. Dodatkowo wykonywałam ćwiczenia, które zaleciła. Ze stanu obniżenia 2 w kierunku 3 mam 0. Ale wymagało to systematyczności bo ćwiczenia trwały 20 min więc nie było jakoś długo. Również byłam załamana bo widziałam obniżenie. Jestem 10 msc po porodzie i teraz ćwiczę 3 x tydzień. Dodatkowo po pierwszym porodzie miałam problem z nieutrzymaniem moczu, po terapii w Fizjo wszystko minęło. Obniżenie ścian pochwy – objawy, przyczyny i leczenie operacyjne Na tej stronie są informacje o leczeniu