Cześć wszystkim, zastanawiam się nad zabiegiem usunięcia pieprzyka na twarzy, ale czuję się trochę zagubiona w natłoku informacji. Często słyszę ostrzeżenia, żeby nie ruszać zmian na twarzy, ale traktuję to raczej jako bajki, bo przecież mnóstwo osób to robi. Czy ktoś z Was przechodził taki zabieg i może szczerze napisać, czy warto było i jak wyglądają koszty? Szukam też konkretnego polecenia na terenie Krakowa, gdzie znajdę kogoś z dużym doświadczeniem w takich tematach, kto fachowo oceni zmianę i sprawnie ją usunie.
Zacznij od wizyty u lekarza. Z własnego doświadczenia usuwałam pieprzyka na twarzy, dokładnie nad górną wargą. Dość dużego. Na początku wizyta u dermatologa- chirurga, potem dermatoskopia, czy nie ma żadnych niepokojących zmian. U mnie było usuwane laserowo, znieczulenie miejscowe. Goiło się 2-3 dni, zanim nie odpadł strupek. Zabieg robiłam prywatnie. Ceny nie pamiętam , bo to było kilkanaście lat temu. Efekt- mimo tylu lat nic nie pojawiło się. Może skóra w tym miejscu jest delikatnie ciemniejsza, natomiast jeśli ktoś nie wie, ze miałam tam ogromnego pieprzyka, to nic nie zauważy, ja tylko o tym pamìętam. W Krakowie polecam zapisanie się na konsultację do Dermed: Chirurgiczne usuwanie zmian skórnych Kraków DER MED